Mijn eerste blog!!
SAWAS-DEE-KA!!!

Zo, ik moet eraan geloven, bloggen!
Heb inmiddels al 2 hele leuke weken achter de rug. De eerste week, introductieweek was enorm vermoeiend. We hebben zoveel gedaan en meegemaakt; een heleboel tempels en monumenten (soms wel 4 op een dag), thais eten, koken en leren praten, naar het zwembad, naar de shopping mall en dat soort 'culturele dingen'.
We waren met een groep van 13 meiden en 1 jongen, best wel gezellig. Met die groep werden we verplaatst van plek tot plek in een typisch thais busje, soms wel 2 uur rijden en daar krijg je een super pijnlijke kont van. Aan het einde van iedere dag kwamen we weer terug bij Twin House, wat nu al voelt als thuis omdat je daar als vrijwillige gevestigd bent en na elk project weer terug heen gaat. De kamer daar is top, schone bedden douche en toilet en goede horren tegen de muggen. Ook het eten is heel chill en er is altijd wifi.
Al halverwege de week hadden we met de hele groep bedacht om naar Bangkok te gaan. We vertrokken vrijdag middag na de laatste tempel te hebben bezocht. Rugzakje vol, en gaan!! Het was ongeveer 3 uur reizen vanaf Singburi waar Twin House gevestigd is. We kwamen in de avond aan en hadden besloten te gaan naar DE back-pack straat, Khoa San Road, om daar vervolgens een cheapy hostel te vinden. Meteen die avond lekker gestrompelt door de straat, zonder het gevoel te hebben dat we 'alleen' in deze grote stad waren, Thailand voelt al zo vertrouwd en gewoon. Ook heb ik daar sprinkhaan gegeten, smaakte naar niks maar was wel erg crunchy if you know what I mean!De volgende avond zijn we met zn alle lekker uitgeweest, gedkoop gedronken, de pingpong-show maar achterwege gelaten tot de vroege uurtjes op straat gedanst met leuke australiers en uiteindelijk de avond goed afgesloten met een heerlijke banana pancake met choco-saus.
De volgende dag, zondag alweer, terug naar huis (twin house dus), waar we na het uitpakken alweer meteen konden beginnen met inpakken, we gingen namelijk maandag ochtend weg naar Wang Thong waar we olifanten project gingen doen. Deze keer niet met de pijnlijke konten bus, maar gelukkig (!) met openbaar vervoer, een luxe schoolreis-idee-bus met airco. Zo gingen die 4 uur reizen snel. Met bij wijze van, weer alleen een rugzakje met kleren, tandenborstel en schoenen op zak kwamen we aan bij het Sappraiwan resort and hotel. Dit resort zorgde voor het park en de olifanten.
Meteen gingen we kennis maken met de olifantjes 10 grote en 3 baby's heel schattig! in het begin natuurlijk een beetje bangig maar naamte de week verliep was ik niet bang meer. ik was aangenaam verrast hoe de olifanten werden behandeld, ze hadden hele grote ruimte om vrij te lopen en kregen de hele dag eten en drinken. We mochten ook op ze rijden en ze wassen enzo, eigenlijk mochten we alles met ze doen. Na een warme dag lekker afkoelen bij het zwembad en een heerlijke douche. Na het avondeten reden we terug naar de hutjes waar we sliepen. Ja, letterlijk hutjes! Dit was echt even schrikken. Een kamertje van 2 bij 4 waar de muren en daken van stro/riet gemaakt waren. De eerste nacht was het meteen raak, een spin zo groot als mijn hand op de muur en het geritsel van ratten. Ik werd even flink op de proef gestelt hierdoor!
Vrijdag vertrokken we alweer terug naar huis, eerst afscheid genomen van de olifantjes en toen naar het busstation om daar weer met een luxe bus (met WC!!) weg te gaan.
Tot zover mijn eerste 2 weken! Nu is het weekend, en verdien ik een 50 eurocent halve liter Chang bier!!!!!!
Morgen chillen aan het zwembad, nog bruiner worden dan ik al ben, en in de avond naar de night market.
Zondag vertrek ik naar hill tribe project HEEL PRIMITIEF 2 weken leven...... Misschien dat ik ooit wel weer een blog schrijf, misschien niet!
Warme thaise zoen,
Pop Kan Mai-Ka (tot gauw)
Lotje!
Fijn dat je het naar je zin hebt en je schrijft leuk! Kijk nu al uit naar je volgende blog! xx
Hey Lot! Wat onwijs leuk om te lezen wat je zo meemaakt! Blijven doen!! ;-) Veel plezier nog! Dikke zoen
Klinkt helemaal leuk schattie! lekker genieten daar met t lekkere weer!!! I'm jaleous! XXXXXXX
Super leuk allemaal Lot!! Het is hier super koud, dus geniet maar van dat lekkere weer! xxxxx
Lotjeeee wat leuk!!! Eerste reisblog wat ik tot de laatste letter gelezen heb! Veel plezier geniet, en niet teveeel op de wifi haha XXXXX soof
Keep on writing! Doe je goed! Mis je al een beetje hoor. Xx mama
Leukerd! Wat tof om te lezen dat je het zo naar je zin hebt! Heb je die spin overleeft aahhh moest je gillen? Wat eng!!! Schrijf snel weer iets op je blog ben benieuwd! Enjoy drink niet te veel maar wel genoeg en feest zon wauw ik ben zeer jaloers op je xxx uit nederland van een kakje