lottenederlof.reismee.nl

SRI LANKAAA

ayobowan!

zo er is alweer een heleboel tijd letterlijk voorbijgevlogen sinds me laatste blog, veel te vertellen dus. beginnen bij het vetrek uit cambodja op 13 april . weer terug naar thailand! onderweg naar bangkok had ik met een vriendinnetje afgesprken om lekker Songkran (een 3daags festival ter ere van het Thaise nieuwjaar) te vieren. vrijdagmiddag arriveerde ik in het onwerkelijk drukkeBangkok; alle straten waren afgezet en stonden mensen te dansen en feest te vieren. overal om je heen waar je keek hadden mensen zich beladen met waterpistolen want Songkran word oorspronkelijk gevierd door middel van eenwaterfestival. ook liepen er mensen voorbij met bakjes nat kalk poeder om daar vervolgens gezellig een beetje van op je wangen voorhoofd of armen te kwakken. door de totale chaos en de leuke sfeer ben ik blij dat ik dit event niet gemist heb.
ik had met mijn vriendn een hostel op khao san road afgesproken, en moest even bijkomen van de zware tocht (met mijn koffer jawel) door de grootste backpackstraat van bangkok. toen ik eenmaal binnen was, waren ik en mijn koffer helemaal doorweekt en wit van het poeder geval.
een uurtje later trokken we er (uiteraard in oude kleding) op uit om heel gauw een waterpistool aan te schaffen en te beginnen met feesten. de rest is history....

zondag toen het watergooien eindelijk een beetje opgehouden was werd ik opgehaald door iemand van de organisatie om weer terug naar twinhouse te gaan. daar heb ik een week thai box project gedaan. ik kreeg 's avonds en 's ochtens heel vroeg les omdat het overdag veel te heet was om te trainen in de openlucht gym. het thai boxen zelf is nog best ingewikkeld; je moet goed concentreren, elke zet perfect uitvoeren, een snelle reflex hebben en dan ook nog eens heel hard toeslaan! ik vond het echt een hele intensieve week maar ben super blij dat ik het heb gedaan.

zaterdag was het project afgelopen en ging ik naar de oude hoofdstad van thailand , ayuttoya, want daar had ik afgesproken met floris en thomas. had me daar heel erg op verheugd aangezien ik al best een tijdje niemand had gezien van het thuisfront! we hebben daar 2 scootertjes gehuurd en zijn toen gaan verkennen, local markets bezoeken etc.
maandag hadden we het alweer gezien en vertrokken we naar bangkok. weer naar backpack road (zij met backpack ik met koffer) want daar waren floris en thomas nog niet geweest. we zijn die avond uitgeweest op de khao san wat heel gezellig was.

volgende dag zijn we naar mijn airporthotel gegaan om uit te brakken bij het zwembad en pas na het avondeten afscheid genomen. de volgende ochtend vertrok ik heel vroeg naar Colombo Sri Lanka!! mijn laatste bestemming alweer.. ik had me er opnieuw heel erg op verheugd want een vriendje van mij van de middelbare die woont nu voor een jaar in colombo en daar had ik dus mee afgesproken.
ik mocht slapen in zijn appartement met zijn huisgenoten gedurende 5 dagn wat heel gezellig was. we zijn oa gaan karten, lekker westers eten en stijn heeft me alle ins- en outs van colombo laten zien. ook waren we uitgenodigd op een koninginnedagborrel van de nederlandse ambassade. daar hebben we ons volgevreten met import- bitterballen, kaas, haring rookworst, en stroopwafels! ook heb ik daar weer voor het eerst sinds 3 maanden(!!) witte wijn gedronken en stijn een heineken. verder hebben we eindelijk weer oer hollands kunnen lullen en zijn we uitgeweest met een paar jongeren die we daar hadden leren kennen.

het weekend was voorbijgevlogen. zondag gng ik weer terug naar colombo airport waar een pickup was geregeld naar de projecten, in de 2e grootste stad van Sri lanka, kandy. eigenlijk is het guesthouse gevestigd in een klein dorpje genaamd mawilmada maar met een tuktuk ben je binnen 10 minuten in het gezellige drukke centrum van kandy.

na 3 uur rijden kwamen we aan in ons huisje waar nog 3 andere nederlandse meisjes en 2 deense me opwachtten. die week heb ik de zogenaamde jungle trekking gedaan, maar die was wel anders dan ik verwacht had, namelijk een eek lang door de paradijselijke jungle van sri lanka trekken en daar ook nog te overnachten. in plaats daarvan hebben we een aanta tempels bezocht n de singiraya rock bklommen; een 300 meter hoge rots met 1200 traptreden, redelijk vermoeiend op het heetst van de dag, maar eenmaal boven hadden we een prachtige view over het landschap en de bergen.

het laatste wat we die week hadden gedaan was de Adams peak beklommen. een berg die 2243 meter hoog is en 5200 traptreden telt. inderdaad, die hebben wij beklommen. en wat een hel. donderdagavond vertrokken we om 9 uur met de minivan. we kwamen onder aan de berg aan rond kwart over 12. toen zijn we om half 1 begonnen met lopen.
in het bein ging het nog wel maar de laatste 1500 treden waren het stijlst van de hele tocht dus daar had ik het toen best wel zwaar mee. 3,5 uur later kwamen we eindelijk bovenaan aan, helemaal uitgeput. het was rond 4 uur dus we moesten ook nog is 2 uur wachten op de zonsopgang en het was zo koud daarboven, dat was echt niet leuk.
maar toen de zon eindelijk opwam wisten we weer waarvoor we het hadden gedaan. rechts keek je neer op een lucht gevuld met wolken en links zag je de oranje gloed in delucht steeds meer vervormen tot een duidelijke felle zon. dat was wel echt een hele bijzondere ervaring.

toen was het alweer weekend en zijn we zaterdag en zondag avond de verjaardag en dus de internationale dag van buddha gaan vieren in de stad. de hele stad stond op zijn kop; overal zelfgemaakte lampionnen en vrolijke mensen, heel gezellig.

maandag ben ik begonnen aan de eerste dag werken in een weeshuis van baby's van 0 tot 3 jaar, echt heel schattig. ik was happily suprised toen ik de omstandheden zag, heel schoon en verzorgd, veel speelgoed en structuur in de manier van omgang. ik denk dat ik het nog wel die 4 weken uithoud zo!

nou dat was weer een kleine update. jullie horen gauw weer van mij!

X

Ernst van Gelderen

Hartstikke leuk verhaal, Lotte. Wat beleef je veel, allemaal heel speciale dingen. Zal je later veel aan terugdenken. We beginnen je hier wel een beetje te missen!
Love, Opa

Karina Williams

Heel leuk gedaan Lotte - ik heb met plezier al je ervaringen gelezen, vooral interessant omdat we zelf ook in Bangkok hebben gewoond en we zijn ook in Ayutthia geweest. Veel plezier de rest van je tijd in Sri Lanka and I look forward to your next blog.......KARINA

Hannah & Eliza & Emy

Hoi Lotte,
Ik hoop dat je nog tijd hebt om nog meer leuke berichten te schrijven. We genieten erg van je weblog.
Lieve groet,

Hannah & Eliza & Emy